Инструкции за употреба

Powerball е жироскоп, предназначен за тренировка, рехабилитация или просто за забавление. Повечето модели се стартират чрез корда, която е включена във всеки един комплект. Създавайки начална скорост, с бавни въртеливи движения на китката, въртенето се ускорява. Роторът генерира инерция, която се увеличава с увеличаването на оборотите. Така тренирате всички мускули на ръката си и можете да постигнете заблежителни ефекти!


Стартиране на Powerball с корда


Powerball се нуждае от първоначално завъртане на вътрешната част с ритмични кръгообразни движения. За да поддържате скоростта, не трябва да спирате да се движите. С всяко завъртане вие можете да увеличавате скоростта, но така се увеличават и жироскопичните сили. Всяко следващо забързване на въртенето става все по-трудно. Изчислено е, че при скорост от 15 000 оборота в минута, силите упражнявани върху ръката се равняват на 18 кг.


      


Стартиране на Powerball без корда


Това е възможно! Истината е, че просто трябва да бъдат направени доста тренировки преди това. Трябва да сте свикнали с въртенето. Техниката на завъртането става с пръст или по дължината на ръката. Трябва да се убедите, че първоначалният тласък, с който завъртате ротора е около 1400-1800 оборота в минута. Не използвайте ръкава си, покривка или друга повърхност за първоначално стартиране.
Всеки един модел е придружен с инструкции на български език: